Porunca a cincea este: “Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca sa-ti fie bine si sa traiesti ani multi pe pamantul pe care Domnul Dumnezeul tau ti-l va da tie” (les. 20, 12).

Porunca a cincea este: “Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca sa-ti fie bine si sa traiesti ani multi pe pamantul pe care Domnul Dumnezeul tau ti-l va da tie” (les. 20, 12).

Comunitatea creștină poate primi foarte mult de la prezența senină a aceluia care este înaintat în vârstă. Din pacate,În câte familii nu primesc nepoții de la bunici primele noțiuni simple ale credinței! Dar sunt și multe alte domenii la care se poate extinde aportul benefic al persoanelor în vârstă. Duhul acționează cum și unde vrea, slujindu-se deseori de niște căi umane care în ochii lumii apar de mică importanță. Câte persoane nu găsesc înțelegere și întărire în persoanele în vârstă, singure sau bolnave, dar capabile să reverse curajul prin sfatul lor iubitor, prin rugăciunea tăcută, mărturia suferinței primită cu lăsarea răbdătoare în voia lui Dumnezeu! Tocmai în timp ce le scad energiile și capacitățile operative li se reduc, acești frați și surori ale noastre devin mai prețioși în planul misterios al Proniei lui Dumnezeu!

In toiul sărbătorilor de iarnă suntem chemați la fapte mărețe,suntem chemaţi la marea datorie –  de a fi uniţi prin faptă şi cuvănt.
In cadrul Caravanei De la Suflet la Suflet! , insoțită de postul de televiziune Moldova 1, o echipă formată din membri și voluntari ai Asociației Sf.Vasile cel Mare a înfaptuit o vizită  de suflet la Azilul pentru persoanele in etate și cu dizabilități din S.Gribova,r.Drochia.
Cu suportul confraților ,aflați peste hotarele țării, am realizat mai multe acțiuni de caritate. Pentru beneficiarii Azilului a fost organizat un concert de binefacere. Spectacolul muzical, cu genericul “Am venit să colindăm”, a fost prezentat de elevii gimnaziului cu profil teatral „Ion luca Caragiale” din mun.Chisinau. Bătrinii de la Centru s-au bucurat de daruri și cuvintele dulci ale oaspeților chișinăuneni.